Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Σταϊκούρας: Στις 17/12 ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, από 27/12 η πληρωμή


Κ. ΜΕΡΙΣΜΑ Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από κοινωνικές ομάδες που δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Ο υπουργός Οικονομικών, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική «13η σύνταξη» που μοίρασε τον Μάιο, σπαταλώντας στην ουσία το κοινωνικό μέρισμα που θα μπορούσε να δώσει στο τέλος του έτους η κυβέρνηση.

«Κατανοώ τις αντιδράσεις, αλλά ως Υπουργός Οικονομικών φέρομαι με υπευθυνότητα. Τον Μάιο ο ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε για προεκλογικούς λόγους στους συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα ως δήθεν «13η σύνταξη». Οι πολίτες περίμεναν μέρισμα στο τέλος του έτους, αλλά το εξάντλησε ο ΣΥΡΙΖΑ.



«Θα ήμουν ευτυχής να δώσω και 450.000.000 αλλά δεν υπάρχουν. Πρέπει να γίνει κατανοητή η διάκριση του έκτακτου βοηθήματος με την κοινωνική πολιτική. Η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική, εμείς ως υπουργείο Οικονομικών προσπαθήσαμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο».

«Η ΗΔΙΚΑ θα αρχίσει την ετοιμασία της απλής εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα. Θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στις 17 του μήνα, με σκοπό να κλείσει έως τις 26 Δεκεμβρίου και να πληρωθούν οι δικαιούχοι το μέρισμα πριν τις 31 του μήνα. Μέσω του ΑΦΜ, θα υπάρχει η ταυτοποίηση στο Taxisnet. Θα μοιράζουμε όποιον δημοσιονομικό χώρο βρούμε στη κοινωνία, με δίκαιο τρόπο».

(ΠΑ 6/12/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!