Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ποια προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου είναι διαθέσιμα - Αποδόσεις έως 10%


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΧΡΗΜΑ Συνεχίζουν και αυτήν την εβδομάδα οι τράπεζες τη διάθεση προγραμμάτων εγγυημένου κεφαλαίου, μέσω των οποίων οι καταθέτες μπορούν να πετύχουν χωρίς ρίσκο απόδοση έως και 10%.

Πρόκειται για προγράμματα αντίδοτο στα χαμηλά επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, τα οποία βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά και από τη νέα χρονιά θα μειωθούν περαιτέρω.

Γιατί συμφέρουν

Τα προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου, τα οποία αναμένεται να καταργηθούν σε λίγες εβδομάδες, αποτελούν ευκαιρία σε αυτή τη συγκυρία.

Κι αυτό διότι παρουσιάζουν τα εξής πλεονεκτήματα:

- Το ρίσκο είναι το ίδιο σε σχέση με τις προθεσμιακές καταθέσεις, καθώς δεν τίθεται θέμα απώλειας του αρχικού κεφαλαίου

- Έχουν χαμηλό αρχικό κεφάλαιο επένδυσης, το οποίο ξεκινά από τις 10.000 ευρώ

- Προσφέρουν μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση που μπορεί να φτάσει έως και το 0,20%, στα επίπεδα δηλαδή περίπου των λογαριασμών προθεσμίας

- Δίνουν τη δυνατότητα, εφόσον οι συνδεδεμένοι δείκτες κινηθούν με βάση τους όρους κάθε προγράμματος, επίτευξης υψηλών αποδόσεων, που μπορεί να φτάσουν ως το 10%



Τα διαθέσιμα προγράμματα

Αυτήν την εβδομάδα τουλάχιστον διατίθενται τα ακόλουθα προγράμματα:

* H Alpha Bank θα διαθέτει έως και τις 13 Δεκεμβρίου δύο εκδόσεις συνδεδεμένες με την πορεία ευρώ - δολαρίου, με ελάχιστο ποσό επένδυσης τις 10.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα Extra Profit EUR Up και DOWN, διάρκειας 3 μηνών, που εκτός από την εγγύηση στο αρχικό κεφάλαιο, προσφέρει ελάχιστη σίγουρη απόδοση 0,20%.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της απόδοσης έως και κατά 1,30%, αν η πρόβλεψή σας για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου είναι σωστή.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει (UP ή DOWN) μπορεί να ποντάρει σε ένα από τα δύο ακόλουθα σενάρια:

- Στην άνοδο της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου κατά περισσότερο από 0,03 (ανατίμηση ευρώ)

- Στην πτώση ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου κατά περισσότερο από 0,03 (ανατίμηση δολαρίου)

Σε κάθε περίπτωση ο επενδυτής θα λάβει στη λήξη του προϊόντος το κεφάλαιό του πλέον τόκους υπολογισμένους με ετησιοποιημένο επιτόκιο 0,20%.

Το ίδιο επιτόκιο δηλαδή ή κάτι λιγότερο από αυτό που θα έπαιρνε εάν έβαζε τα χρήματά του σε μία προθεσμιακή κατάθεση.

Αν όμως επαληθευτεί η πρόβλεψή του για την πορεία της ιστοτιμίας, θα κερδίσει επιπλέον 1,30%. Δηλαδή η συνολική απόδοση θα φτάσει το 1,50%.

* Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει το πρόγραμμα «EUR/USD ΑΝΟΔΟΥ, που προσφέρει προστασία στο αρχικό κεφάλαιο, εγγυημένη ελάχιστη απόδοση 0,05% και προοπτική για έξτρα 0,95%, εάν επαληθευτεί η συνθήκη αναφορικά με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Η διάρκεια της επένδυσης είναι οι 4 μήνες, ενώ το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι οι 10.000 ευρώ.

Η απόδοση διαμορφώνεται ως εξής:

- Ελάχιστη ετησιοποιημένη απόδοση 0,05% που καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Έξτρα απόδοση 0,95% που καταβάλλεται εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ενισχυθεί κατά τουλάχιστον 0,019 σε σχέση με την αρχική παρατήρηση κατά τη διάρκεια του τριμήνου

Δηλαδή στο καλύτερο σενάριο η ετησιοποιημένη απόδοση διαμορφώνεται σε 1%, πολύ πάνω από τις προθεσμιακές καταθέσεις.

Το προϊόν θα διατίθεται από τα καταστήματα της τράπεζας έως την Παρασκευή 13/12.

* Η Eurobank θα προσφέρει έως το τέλος του έτους το προϊόν «3M Affluent Stay in Range», διάρκειας 3 μηνών, με ελάχιστο ύψος επένδυσης τις 30.000 ευρώ.

Η ελάχιστη εγγυημένη απόδοση διαμορφώνεται σε 0,20%.

Ειδικότερα:

- Απόδοση 0,50% αν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου παραμείνει εντός ενός εύρους μεταξύ -0,04 έως +0,04 κατά τη διάρκεια του τριμήνου

- Απόδοση 0,20% σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση

Πρόκειται για την υψηλότερη ελάχιστη εγγυημένη απόδοση που προσφέρεται αυτήν τη στιγμή στην αγορά.

Πηγή (ΤΡ 10/12/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!