ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων ποσού 625 εκατ. στις 26/2 * ΟΑΕΔ: Στο 1,13 εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 356 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2019 * Έως ‪30 Ιουνίου οι αιτήσεις για ρύθμιση δανείων του τ. ΟΕΚ * Πρωτογενές πλεόνασμα 498 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εκτός λειτουργίας το Taxisnet από το Σάββατο 22/2 στις 8:00 έως και την Κυριακή 23/2 στις 24:00 * Αυξήθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιανουάριο * Στο 0,9% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

6/11/19

Υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις μέσω internet - Με έναν αριθμό οι συναλλαγές με Δημόσιο


ΔΗΜΟΣΙΟ Μέσω διαδικτύου θα μπορούν σε λίγους μήνες να εκδίδουν όλοι οι πολίτες εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, χωρίς την επίσκεψη σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

Αυτό θα καταστεί εφικτό μέσω της νέας ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης.

Οι πρώτες της υπηρεσίες θα αφορούν τη συμπλήρωση και έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία.
Έτσι, οι πολίτες από το χώρο τους, ακόμη και από το κινητό τους θα μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας να έχουν το έγγραφο που χρειάζονται στα χέρια τους.Με έναν αριθμό οι συναλλαγές με Δημόσιο

Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε πως στόχος είναι η νέα υπηρεσία να είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, μιλώντας για τη σημασία της προσπάθειας ταυτοποίησης των πολιτών μεταξύ των πολυάριθμων μητρώων του ελληνικού δημοσίου, επισήμανε ότι «όλοι οι αριθμοί θα πρέπει εν τέλει να απορροφηθούν από έναν».

Όπως είπε, εξετάζονται οι εναλλακτικές «για να δούμε εάν θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους αριθμούς, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και να βλέπαμε εάν θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε έναν από αυτούς τους αριθμούς και να τον διευρύνουμε στη χρήση του ή εάν θα έπρεπε να εκδώσουμε έναν εντελώς καινούργιο αριθμό. Αυτή φυσικά είναι τεχνική συζήτηση, δεν είναι πολιτική».

Προκειμένου λοιπόν αυτός ο νέος αριθμός να οδηγήσει με επιτυχία στη μείωση της γραφειοκρατίας, θα πρέπει να κατοχυρωθεί ότι η ψηφιακή και φυσική αλληλεπίδραση κάθε πολίτη με το κράτος είναι ακριβώς η ίδια.

«Πρέπει να υπάρξει η απόλυτη ισοδυναμία. Και εδώ εντάσσονται όλες αυτές οι πρόσθετες συζητήσεις για τις ψηφιακές υπογραφές, για τις νέες ταυτότητες. Όλα αυτά θα είναι κομμάτι μιας ευρύτερης νομοθετικής μας παρέμβασης τους επόμενους μήνες για να μπορέσουμε βήμα – βήμα να ξεδιπλώσουμε αυτήν τη στρατηγική» ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

(ΤΕ 6/11/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!