Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Hλεκτρονικές συναλλαγές: Πρόστιμο σε όσους δεν πιάσουν το φορολογικό όριο του 30%


Δεν θα συμπεριλαμβάνονται τα ενοίκια στο κτίσιμο του αφορολόγητου
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους έχουν πραγματοποιήσει λίγες ηλεκτρονικές συναλλαγές σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή, όσοι δεν έχουν κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που να είναι ίσες με το 30% του εισοδήματός τους, τότε θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο που θα υπολογίζεται από το 22% της διαφοράς.

Δηλαδή, αν κάποιος πρέπει να έχει συναλλαγές αξίας 3.000 ευρώ κι έχει κάνει μόλις 2.000 ευρώ, τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο 220 ευρώ (1.000 x 22%).



Το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται, πάντως, τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις και υποστηρίζει ότι ο μέσος όρος των ηλεκτρονικών πληρωμών φτάνει στο 44% για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα και στο 36% για εισόδημα ως 30.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει οι φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα να καλύψουν το όριο του 30%.

Σχετικά με το θέμα του αφορολόγητου, μετά και τις δηλώσεις Σταϊκούρα, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλλακάκης ανέφερε ότι το ενοίκιο δεν θα μετρήσει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το e-χτίσιμο του αφορολόγητου.

(ΣΑ 2/11/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!