Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Στ. Πέτσας: Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα


Κ. ΜΕΡΙΣΜΑ «Στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής» θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού OPEN.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα ο κ. Πέτσας είπε πως «αρχικά πρέπει να γίνει μια παραδοχή: ότι ο Προϋπολογισμός του 2019, ενώ στην αρχή, μέχρι τον Ιούνιο -σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν- φαινόταν εκτροχιασμένος, με ένα δημοσιονομικό κενό περίπου 1% του Α.Ε.Π., καταφέρνουμε, όχι μόνο να μην είναι εκτροχιασμένος, αλλά και να πιάσουμε το στόχο και μια σχετική άνεση».



Αυτό, όπως ανέφερε, συμβαίνει διότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. «Οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους, η οικονομική δραστηριότητα πάει καλύτερα και επομένως είμαστε σε θέση να έχουμε -παρά το γεγονός ότι μειώσαμε νωρίτερα τον ΕΝΦΙΑ απ' ό,τι είχαμε δεσμευτεί- περιθώριο και για κοινωνικό μέρισμα» σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτό θα κατευθυνθεί «στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής».

(ΣΑ 23/11/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!