Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Παροχή κοινωνικού μερίσματος τα Χριστούγεννα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Κ. ΜΕΡΙΣΜΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας θα μοιρασθεί το υπερπλεόνασμα στο τέλος του έτους διαμηνύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. Επισημαίνοντας ότι οι μειώσεις φόρων θα συνεχιστούν και εντός της επόμενης χρονιάς, ο πρωθυπουργός έδειξε και προς την κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης μέσα στον ορίζοντα της κυβερνητικής θητείας.

"Ήταν κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις αυτές για την οικονομία. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και του χρόνου. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. Θα πάει στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους. Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές μας. Θα έχουμε τη δυνατότητα και σε αυτό να κάνουμε λελογισμένη πολιτική. Εντός του 2020, εφόσον η οικονομία τρέξει και θα τρέξει καλά θα εξετάσουμε και την αξιοποίηση της επιστροφής των ομολόγων. Ανακουφίζουμε τους πιο αδύναμους. Κινητοποιούμε τις παραγωγικές δυνάμεις. Αντιμετωπίζουμε τη φοροδιαφυγή. Μέσα στο σχεδιασμό μας η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Επέμεινε, δε, ιδιαίτερα στο "κλειδί" της δίκαιης ανάπτυξης, που αποτέλεσε κεντρικό προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.



"Εκεί που έχουμε περιθώρια το μέρισμα ανάπτυξης θα μοιρασθεί με δίκαιο τρόπο. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οφείλουμε η ανάπτυξη να είναι δίκαιη. Δε θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέα ρήγματα. Έχουμε εισαγωγική κλίμακα στο 9%. 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Παρεμβάσεις στους φόρους των επιχειρήσεων. Έχουμε ένα συνολικό πακέτο μειώσεων. Αφορά σε κάθε ελληνική επιχείρηση. Εμείς κάνουμε αυτό που είπαμε. Τώρα είναι η σειρά των επιχειρηματιών να επενδύσουν στη χώρα, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να φροντίσουν τους εργαζόμενους. Νομίζω υπάρχει μία γενικότερη αισιοδοξία στον κόσμο. Σπάμε τον φαύλο κύκλο μίας δεκαετίας μνημονίων", τόνισε και, εστιάζοντας στο ασφαλιστικό, μίλησε για ένα σύστημα "δίκαιο", από το οποίο όλοι θα είναι κερδισμένοι.

(ΚΥ 10/11/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!