Τέλος τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου * ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση μέχρι 17 Ιουλίου για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούνιο * Δώρο Πάσχα: Έως 20 Ιουλίου η υπεύθυνη δήλωση των επιχειρήσεων * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 1,6% τον Ιούνιο * Στο 15,5% αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 625 εκατ. ευρώ από έντοκα 3 μηνών - Στο 0,01% το επιτόκιο * ΕΡΓΑΝΗ: 570.000 λιγότερες προσλήψεις το α΄εξάμηνο του 2020 * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

15/11/19

Κινητικότητα στο Δημόσιο με 8.005 μετατάξεις και προσλήψεις


ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Νέο κύκλο «κινητικότητας» δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ παράλληλα «τρέχει» τις διαδικασίες προγραμματισμού προσλήψεων για το 2020.

Η κινητικότητα θα αφορά σε χιλιάδες εργαζομένους του δημόσιου τομέα, που μπορούν να μετακινηθούν για να καλύψουν κενές θέσεις και διαπιστωμένες ανάγκες άλλων υπηρεσιών. Υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και κρατικοί φορείς έχουν ήδη διατυπώσει αιτήματα για κάλυψη 8.005 θέσεων με μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων.

Από τη μαζικότητα αυτών των μετακινήσεων θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των προσλήψεων που θα πρέπει να γίνουν.Επιδιώκοντας να προχωρήσει εγκαίρως σε έναν πρώτο σχεδιασμό, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε εγκύκλιο στους φορείς του Δημοσίου, καλώντας τους να υποβάλουν μέχρι 26 Νοεμβρίου αιτήματά για νέες προσλήψεις που θα καλύψουν πάγιες ή εποχικές ανάγκες τους.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πριν υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα, πρέπει να έχει αξιολογηθεί «αν ο φορέας έχει καταφέρει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του από το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό του».

Τα αιτήματα πρέπει να έχουν τεκμηριωμένη την αναγκαιότητα της πρόσληψης, τον αριθμό των κενών θέσεων του φορέα, τον αναγκαίο χρόνο ολοκλήρωσης των προσλήψεων, καθώς και το ύψος της δαπάνης. Στην περίπτωση που πρόκειται για μόνιμο προσωπικό, πρέπει να έχει προϋπολογισθεί η συνολική ετήσια.

Πηγή: sofokleousin.gr (ΠΑ 15/11/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!