Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Δεν θα δοθεί παράταση και σε δεύτερο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας - Νέα προκήρυξη για 5.000 θέσεις


ΟΑΕΔ, ΕΡΓΑΣΙΑ Δεν θα δοθεί τελικά παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά σε 5.066 ωφελουμένους που εργάζονταν σε υπηρεσίες για την αντιπυρική προστασία, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα για το οποίο αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση, καθώς είχε προηγηθεί η απόφαση του υπουργείου να μην παραταθούν οι συμβάσεις των 30.333 ωφελουμένων της κοινωφελούς των ΟΤΑ.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός της ηγεσίας του υπουργείου ήταν να δοθεί παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος τελικά αποφασίστηκε να μη δοθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παράταση κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν θα είχε κανένα πρακτικό όφελος, αφού ουσιαστικά έχει λήξει η αντιπυρική περίοδος.



Το υπουργείο πάντως δεσμεύτηκε ότι θα βγει νέα προκήρυξη την Άνοιξη του 2020 (Μάρτιο ή Απρίλιο) που θα αφορά σε νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την προστασία των δασών, με περίπου 5.000 θέσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα σχεδιάζεται ανάλογη προκήρυξη με αυτή του 2018, όπου θα προβλέπεται η πρόσληψη περίπου 5.000 ανέργων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Οι συμβάσεις των ωφελουμένων θα είναι οκτάμηνες. Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης, από την οποία θα προκύπτουν οι τελικοί ωφελούμενοι, μέσα από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Πηγή: aftodioikisi.gr (ΣΑ 2/11/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!