Τέλος τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου * ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση μέχρι 17 Ιουλίου για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούνιο * Δώρο Πάσχα: Έως 20 Ιουλίου η υπεύθυνη δήλωση των επιχειρήσεων * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 1,6% τον Ιούνιο * Στο 15,5% αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 625 εκατ. ευρώ από έντοκα 3 μηνών - Στο 0,01% το επιτόκιο * ΕΡΓΑΝΗ: 570.000 λιγότερες προσλήψεις το α΄εξάμηνο του 2020 * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

19/11/19

Έως και τα 1.500 ευρώ μπορεί να φτάσει το κοινωνικό μέρισμα


Κ. ΜΕΡΙΣΜΑ Εντός στόχων του πλεονάσματος φέρεται να είναι η Ελλάδα, κάτι που επηρεάζει θετικά και το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το υπερπλεόνασμα μπορεί να «κλειδώσει» το κοινωνικό μέρισμα σε ένα ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, αν το μέρισμα διατεθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος, τότε τα χρήματα που θα λάβουν μπορεί να φτάσουν έως και τα 1.500 ευρώ.Μάλιστα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι το υπερπλεόνασμα είναι τέτοιο, ώστε το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εξοφλήσει χρέη 200 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ, ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα να κρατήσει 100 με 150 εκατ. ευρώ ως «μαξιλάρι» ασφαλείας.

Για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αλλά και για το ακριβές ποσό που θα διανεμηθεί, η κυβέρνηση προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται πολύ σύντομα, ενδεχομένως και πριν από το τέλος του μήνα, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι σχετικές προετοιμασίες τόσο για την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής διάταξης όσο και για τη διάθεση του ποσού στους δικαιούχους.

(ΤΡ 19/11/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!