ΕΡΓΑΝΗ: Πάνω από 130.000 νέες θέσεις εργασίας στο ενδεκάμηνο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία δωδεκάμηνων εντόκων €625 εκατ. την Τετάρτη 11/12 * Στα 1,629 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,1% στο 9μηνο για την ελληνική οικονομία * ΕΦΚΑ: Στα 1.166,76 ευρώ ο μέσος μισθός στην Ελλάδα * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,1% στον όγκο των λιανικών πωλήσεων τον Σεπτέμβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

19/11/19

Έως και τα 1.500 ευρώ μπορεί να φτάσει το κοινωνικό μέρισμα


Κ. ΜΕΡΙΣΜΑ Εντός στόχων του πλεονάσματος φέρεται να είναι η Ελλάδα, κάτι που επηρεάζει θετικά και το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το υπερπλεόνασμα μπορεί να «κλειδώσει» το κοινωνικό μέρισμα σε ένα ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, αν το μέρισμα διατεθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος, τότε τα χρήματα που θα λάβουν μπορεί να φτάσουν έως και τα 1.500 ευρώ.Μάλιστα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι το υπερπλεόνασμα είναι τέτοιο, ώστε το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εξοφλήσει χρέη 200 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ, ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα να κρατήσει 100 με 150 εκατ. ευρώ ως «μαξιλάρι» ασφαλείας.

Για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αλλά και για το ακριβές ποσό που θα διανεμηθεί, η κυβέρνηση προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται πολύ σύντομα, ενδεχομένως και πριν από το τέλος του μήνα, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι σχετικές προετοιμασίες τόσο για την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής διάταξης όσο και για τη διάθεση του ποσού στους δικαιούχους.

(ΤΡ 19/11/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!