Τέλος τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου * ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση μέχρι 17 Ιουλίου για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούνιο * Δώρο Πάσχα: Έως 20 Ιουλίου η υπεύθυνη δήλωση των επιχειρήσεων * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 1,6% τον Ιούνιο * Στο 15,5% αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 625 εκατ. ευρώ από έντοκα 3 μηνών - Στο 0,01% το επιτόκιο * ΕΡΓΑΝΗ: 570.000 λιγότερες προσλήψεις το α΄εξάμηνο του 2020 * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

21/10/19

«Όχι» σε περαίωση, «παράθυρο» μείωσης της φορολογίας στα ακίνητα


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ Δεν θα υπάρξει περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων υποστήριξε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι αυτό «δεν ήταν ούτε είναι πρόθεση της κυβέρνησης».

Το ίδιο στέλεχος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μέσα στο 2020 να υπάρξουν μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης των ακινήτων. Η διαδικασία αλλαγής και επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα ολοκληρωθεί τον Μάιο και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει όσον αφορά στην αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας, θα κριθεί και το αν θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι συντελεστές φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για τους φόρους μεταβίβασης.Σε κάθε περίπτωση, το ίδιο στέλεχος διαβεβαίωσε ότι από τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στους θεσμούς νέο κείμενο προθέσεων το οποίο αφορά στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Ο βασικός στόχος είναι να μην δημιουργούνται καινούργιες οφειλές από την πλευρά του δημοσίου. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ηρακλής» αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή αφού το νομοσχέδιο κοινοποιηθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

(ΔΕ 21/10/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!