ΤτΕ: Στα 5,56 δισ. το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2019 * Εκτός λειτουργίας το TAXISnet από την Παρασκευή 24/1/2020 στις 16:00 έως και το Σάββατο 25/01 στις 10:00 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,8% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,6% υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο * Στα 1,478 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Νοέμβριο * Στα 1.147,01 ευρώ ο μέσος μισθός τον Ιούνιο 2019 * Από 13/1 έως 29/2 οι χειμερινές εκπτώσεις - Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19/1 * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

11/10/19

Έρχεται πακέτο παροχών και κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο


ΠΑΡΟΧΕΣ, ΜΕΡΙΣΜΑ Νέο κύκλο παροχών για τη στήριξη των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων ετοιμάζει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το επιπλέον πλεόνασμα το οποίο αναμένεται να προκύψει στον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο. Οι τελικές αποφάσεις για το ύψος και το εύρος των νέων παροχών θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, αφού νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών θα έχει ασφαλή εικόνα για το μέγεθος των προβλεπόμενων υπερβάσεων.

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει για φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 3,68% του ΑΕΠ με υπέρβαση 346 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Αλλά και κατά τις εκτιμήσεις των θεσμών, πριν από την ενσωμάτωση των στοιχείων Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται οριακά καλύτερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών στο 3,7% του ΑΕΠ.Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ήδη αύξηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης στα 68 εκατ. ευρώ (από 57,5 εκατ. ευρώ πέρυσι) με προκαταβολική πληρωμή του. Ο προϋπολογισμός στην τελική του μορφή στις 20 Νοεμβρίου θα ενσωματώνει, εκτιμούν αρμόδιες πηγές, πολλαπλάσιες παροχές με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνική διάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι θεσμοί έχουν ήδη ενημερωθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης να διανείμει μέσα στον Δεκέμβριο το όποιο υπερπλεόνασμα προκύψει φέτος, με ορισμένες κυβερνητικές πηγές να μην αποκλείουν, σύμφωνα με τα Νέα, το ενδεχόμενο ο μποναμάς των Χριστουγέννων να ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

(ΠΑ 11/10/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!