Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

"Κλειδώνει" το δεύτερο κοινωνικό μέρισμα για το 2019 - Ποσά και δικαιούχοι


ΜΕΡΙΣΜΑ Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση για την καταβολή της νέας ενίσχυσης. Το Κοινωνικό μέρισμα 2019 θα δοθεί περί τα τέλη Δεκεμβρίου και θα αφορά σε χιλιάδες πολίτες, με προτεραιότητα τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσδιόρισε στα 300 εκατ. ευρώ το ποσό το οποίο αναμένεται να καταβληθεί. Τόνισε χαρακτηριστικά: «στόχος είναι να βοηθήσουμε τους μη έχοντες. Θα δούμε στο τέλος του χρόνου τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα χρήματα θα κατευθυνθούν εκεί που πρέπει».

Τη σχετική απόφαση προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος - κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen - δημοσιοποίησε την κυβερνητική πρόθεση για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου.



Ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πριν τις 7 Ιουλίου υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί το Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών».

Μικρότερα ποσά

Το τελικό ποσό που θα πάρουν οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό μέρισμα 2019 θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειώστε ότι το 2018 μοιράστηκαν 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Τα ποσά που πήραν ξεκινούσαν από τα 200 ευρώ και έφταναν τα 1.200 ευρώ.

(ΚΥ 13/10/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!