Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων με μισθό έως 1.040 ευρώ


ΟΑΕΔ Νέα προγράμματα για την απασχόληση ανέργων επεξεργάζεται ο ΟΑΕΔ. Ένα από αυτά θα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν 250 θέσεις 12μηνης απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Τα βασικά σημεία του νέου προγράμματος:

Ηλικίες: 22-39 ετών

Απολαβές
Απόφοιτοι ΤΕΙ - 990 ευρώ
Απόφοιτοι ΑΕΙ - 1.040 ευρώ



Ποια άλλα προγράμματα θα εκδοθούν

(1) Συμβάσεις έως 7 μηνών θα προσφέρουν δύο νέα προγράμματα για ανέργους που θα ενεργοποιήσει άμεσα ο ΟΑΕΔ. Οι νέες δράσεις θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Οργανισμού, κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη, τα δύο προγράμματα θα αφορούν σε ανέργους ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Θα διατεθούν 300 θέσεις οι οποίες θα είναι επιδοτούμενες. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

(2) 35.000 θέσεις σε δήμους, φορείς και περιφέρειες για μακροχρόνια ανέργους μεγάλης ηλικίας. Όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, ήδη ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Θα αφορά σε έργα για βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο και θα υλοποιηθεί αμέσως μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

(3) Αναμένονται επίσης 2.000 επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών σε επιχειρήσεις του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για 12 μήνες (δυνατότητα 12μηνης παράτασης) με ανώτατο όριο μηνιαίας επιδότησης τα 600 ευρώ (50% μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους).

(ΠΑ 11/10/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!