Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Το σχέδιο της κυβέρνησης για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και συμβασιούχους


ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι τομείς στους οποίους θα δώσει προσοχή η κυβέρνηση είναι η Υγεία, Ειδική Αγωγή αλλά και Δημόσια Τάξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και αλλαγές στους συμβασιούχους.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως το κυβερνητικό πλάνο προβλέπει τον σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων. Όπως είπε αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο, προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία.



Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αλλά και στην πρόσληψη τουλάχιστον 2.500 γιατρών και λοιπό προσωπικό στον τομέα της Υγείας.

Παράλληλα, μέχρι τα τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης των 1.500 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν την Αστυνομία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περισσότερων προσλήψεων εφόσον η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει.

«Αν πετύχει, που πιστεύω θα πετύχει ο δημοσιονομικός σχεδιασμός θα αλλάξουν κι οι δυνατότητες», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, αλλαγές αναμένεται να επέλθουν και στο καθεστώς που διέπει τους συμβασιούχους μετά και το ζήτημα που προέκυψε με τις 9.000 υπεράριθμες έκτακτες προσλήψεις κατά τους μήνες Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο του 2019.

Για το θέμα αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολύσεων με τις συμβάσεις να τηρούνται κανονικά για όσο χρονικό διάστημα έχουν υπογράψει οι συμβασιούχοι.

«Θα τηρηθεί η νομιμότητα. […] Δεν μπορούν να γίνονται πελατειακές προσλήψεις», τόνισε.

(ΠΑ 6/9/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!