Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας όλο το καλοκαίρι * Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος * Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 3 Ιουνίου * Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις * Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

7/9/19

Μείωση φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισόδημα έως 10.000€


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Τη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου και τη μείωση του πρώτου συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης η γνωστή μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από 28% στο 24% αλλά και τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από 10% σε 5%. Παράλληλα, αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Επίσης αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι από φέτος -και για τα επόμενα χρόνια- το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης γίνεται βήμα δωδεκάμηνου προγραμματισμού. «Εδώ θα αναλαμβάνονται δεσμεύσεις αντί να εκπέμπονται υποσχέσεις. Και τον επόμενο Σεπτέμβριο, και στην ίδια αίθουσα, θα εκθέτουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας», αναμένεται να πει.

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις αναμένεται το πρώτο δείγμα γραφής με ένα διυπουργικό νομοσχέδιο που κατατίθεται σε διαβούλευση. Άμεσα καθιερώνονται ευνοϊκότεροι όροι για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων. Απλοποιούνται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και διευκολύνεται η εγκατάσταση επιχειρηματικών πάρκων.

Για την ενημέρωση και την προσέλκυση επενδυτών, ιδρύεται Μητρώο Υποδομών όλης της χώρας αλλά και Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης με τις καθορισμένες χρήσεις, τους συντελεστές δόμησης και τις ιδιοκτησίες.

(ΣΑ 7/9/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!