Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ποιες κάρτες προσφέρουν άτοκες δόσεις και επιβράβευση για πληρωμές προς την Εφορία (πίνακας)


ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Να κερδίσουν δωρεάν ψώνια στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο ή οπουδήποτε αλλού, έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι κάνοντας έξυπνη χρήση των καρτών τους.

Τρεις από τους τέσσερις συστημικούς ομίλους, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, επιβραβεύουν τους κατόχους των πιστωτικών και χρεωστικών τους καρτών στις πληρωμές τους προς την εφορία ή γενικότερα επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.



Η επιβράβευση
Μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης, οι πελάτες των τραπεζών συλλέγουν πόντους για κάθε ευρώ πληρωμής, είτε πρόκειται για φόρο εισοδήματος ή για φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Οι πόντοι αυτοί μπορούν να εξαργυρωθούν σε ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων, προσφέροντας στους φορολογούμενους δωρεάν αγορές ή εκπτώσεις στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο και σε εκατοντάδες άλλες συναλλαγές.

Αναλυτικότερα, οι κάρτες που προσφέρουν επιβράβευση για πληρωμές στην εφορία είναι οι εξής:

Alpha Bonus απλές: 1 πόντος ανά 1 ευρώ
Alpha Bonus Premium και Diners: 2 πόντοι ανά 1 ευρώ
Εθνική Τράπεζα go4more: 1 πόντος ανά 2 ευρώ με χρεωστική και 1 πόντος ανά 1 ευρώ με πιστωτική
Τράπεζα Πειραιώς yellow: 1 πόντος ανά 10 ευρώ

Οι άτοκες δόσεις
Όλες οι τράπεζες δίνουν πλέον τη δυνατότητα εξόφλησης οποιουδήποτε ποσού αφορά στον φόρο εισοδήματος σε 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας.

Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο κερδίζετε την άτοκη περίοδο χάριτος έως και 45 ημερών που περιγράφηκε παραπάνω, αλλά σπάτε την οφειλή σε περισσότερα μέρη, μειώνοντας τις μηνιαίες δόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι παραπάνω επιλογές εμφανίζονται στον πίνακα που ακολουθεί και αφορούν φόρο ύψους 1.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό ανά 1.000 ευρώ οφειλής, οι μηνιαίες δόσεις μπορεί να πέσουν ακόμη και στα 28 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα πληρωμών με όλες τις εναλλακτικές διαμορφώνεται ως εξής:


Πηγή (ΤΡ 20/8/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!