Απεργία: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη 26/11 η Αθήνα * «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Από 20 Ιανουαρίου 2021 οι αιτήσεις για την Περιφέρεια Θεσσαλίας * 1.043.709 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο * Έως τις 17:00 ανοιχτές οι ΔΟΥ για το κοινό από 23/11 * Παράταση έως 9/12 στο πρόγραμμα της Περιφ. Αττικής για ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων * Πρωτογενές έλλειμμα 9,05 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού στο 10μηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

15/8/19

Πώς θα πληρώσετε τον φετινό ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις


ΕΝΦΙΑ: Τα ειδοποιητήρια για τον φετινό ΕΝΦΙΑ θα αποσταλούν έως το τέλος του μήνα οπότε οι ιδιοκτήτες θα διαπιστώσουν τι σημαίνει για την τσέπη τους η νέα έκπτωση που φτάνει ακόμη και στο 30%. Έστω και μειωμένος όμως, ο νέος φόρος θα δυσκολέψει και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και πέρυσι, στα 100 ευρώ που βεβαιώθηκαν, πληρώθηκαν μόλις τα 74. Πώς λοιπόν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; Ιδού οι εναλλακτικές λύσεις.

Ο πρώτος και δεδομένος για όλους τρόπος έχει να κάνει με τις πέντε μηνιαίες δόσεις που ούτως ή άλλως θα προβλεφθούν (υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό που θα σας καταλογιστεί ξεπερνά τα 50 ευρώ καθώς δεν προβλέπεται δυνατότητα δόσης μικρότερης από 10 ευρώ τον μήνα). Η «πεπατημένη» θα σας υποχρεώσει να πληρώσετε την πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου του 2020. Υπάρχουν όμως και άλλες δύο εναλλακτικές:  1. Να επιλέξετε τη λύση της πιστωτικής κάρτας και να πληρώσετε σε έως και 12 δόσεις οι οποίες θα είναι άτοκες υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα χάνετε την προθεσμία της κάθε δόσης. Είναι μια σημαντική διευκόλυνση η οποία δεν επηρεάζει ούτε τα δημόσια έσοδα καθώς το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά προεισπράττει ολόκληρο το ποσό του φόρου από την τράπεζα.
  2. Να επιλέξετε την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι άτοκη αλλά μπορεί να σας διευκολύνει από τη στιγμή που η ένταξη γίνεται (προς το παρόν) χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το επιτόκιο έχει οριστεί στο 5,05% ενώ ο αριθμός των δόσεων είναι δική σας επιλογή (σ.σ μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε και λιγότερες από 12 δόσεις). Χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην χαθεί δόση καθώς η προσαύξηση φτάνει στο 15% σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής. Αν μάλιστα χαθεί και δεύτερη δόση, ο οφειλέτης αποβάλλεται από την ρύθμιση.

Οι φορολογούμενοι που παρέλαβαν πιστωτικό εκκαθαριστικό για τη φορολογία εισοδήματος αλλά δεν θα έχουν εισπράξει την επιστροφή φόρου μέχρι και τη στιγμή βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ, θα μπορούν στη συνέχεια να ζητήσουν συμψηφισμό.

(ΠΕ 15/8/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!