ΕΛΣΤΑΤ: Στο -0,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * Στο 16,7% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο * ΕΡΓΑΝΗ: Χάθηκαν 125.668 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 488 εκατ. ευρώ από δημοπρασία 3μηνων εντόκων με επιτόκιο -0,08% * Νέοι απλήρωτοι φόροι 518 εκατ. τον Σεπτέμβριο * ΤτΕ: Μείωση κατά 622 εκατ. ευρώ των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

14/7/19

Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για την Οικονομία


Το τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα αναγνωστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και σε αυτές περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, που έχουν συζητηθεί εκτενώς, θα ανακοινωθούν στη Βουλή και έχει προαναγγελθεί πως θα εφαρμοστούν από την νέα κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των υφυπουργών Απόστολου Βεσυρόπουλου, Γιώργου Ζαββού και Θεόδωρου Σκυλακάκη, συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, είναι η ισχυρή ανάπτυξη και η δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας.

Ψηλά στην οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκονται οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, και επιβεβαιώθηκε πως η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δεσμεύσεις αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Τα 10+4 πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης για την Οικονομία

(ΚΥ 14/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!