Στα 5,75 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Βορίδης: Εξετάζεται μείωση φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών * Μειώθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών * Eurostat: Στο -0,3% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο * Στα 1,673 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο -0,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

4/7/19

ΕΟΠΥΥ: Ταλαιπωρία ασφαλισμένων για να εισπράξουν τα χρήματα για γυαλιά οράσεως και θεραπείες ειδικής αγωγής


Με καύσωνα και 40 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον Αττικό ουρανό, δεκάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ συνωστίζονται από το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αχαρνών.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που επιχειρούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους κυρίως για να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται για γυαλιά οράσεως και θεραπείες ειδικής αγωγής.

Και βέβαια η ταλαιπωρία του κόσμου είναι απίστευτη εν μέσω καύσωνα καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr οι ουρές φθάνουν μέχρι το πεζοδρόμιο της οδού Αχαρνών.

Και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις η εικόνα είναι ανάλογη.Ουρές λόγω έλλειψης προσωπικού και χώρων

Ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ της οδού Αχαρνών Γιώργος Νταβαρίνος επιβεβαιώνει στο HealthReport.gr ότι η κατάσταση είναι τραγική και μάλιστα το φαινόμενο είναι καθημερινό, αφού σε λίγα τετραγωνικά στην οδό Αχαρνών πρέπει να εξυπηρετηθούν ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι.

Όπως σημειώνει: «Κάθε μέρα έχουμε τέτοιες εικόνες. Δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό είναι και πολύς ο κόσμος, οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες κτιριακά ενώ και το σύστημα ενίοτε μπλοκάρει και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες συνθήκες να εξυπηρετηθούν 1 εκατ. ασφαλισμένοι γιατί αυτός είναι ο αριθμός που ανήκει στη δική μας Περιφερειακή Διεύθυνση. Καλύπτουμε από την Ηλιούπολη μέχρι τη Φιλαδέλφεια και όλο το Κέντρο της πρωτεύουσας».

Ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ κ. Νταβαρίνος τονίζει στο HealthReport.gr ότι περίπου το 70-80% των ασφαλισμένων που σπεύδουν στη οδό Αχαρνών είναι για να καταθέσουν δικαιολογητικά για γυαλιά οράσεως και θεραπείες ειδικής αγωγής, δύο κλάδοι που δεν έχουν συνάψει ακόμη σύμβαση με τον οργανισμό. Γι αυτό και οι ασφαλισμένοι πρέπει να καταθέτουν τα χαρτιά τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ώστε κάποια στιγμή να εισπράξουν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Νέα υπηρεσία μόνο στα …χαρτιά

Η κατάσταση θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί εάν λειτουργούσε πλήρως μία άλλη Περιφερειακή Διεύθυνση στην οδό Ηπείρου επίσης στο Κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο όπως αναφέρει στο HealthReport.gr ο κ. Νταβαρίνος: «Λειτουργεί μόνο στα χαρτιά αφού δεν υπάρχουν υπάλληλοι για να επανδρωθεί. Χρειάζονται τουλάχιστον 20 και είναι 6-7».

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αχαρνών εξυπηρετεί το κοινό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 14:30 αλλά οι πόρτες λόγω και του φόρτου εργασίας κλείνουν στις 13:00.

(ΠΕ 4/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!