Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

“Κάρτα του Πολίτη” αντί για νέες ταυτότητες


Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων ταυτοτήτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιλέγει την πιο σύγχρονη “Κάρτα του Πολίτη”.

Όπως αναφέρει, ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε η Κάρτα του Πολίτη να περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δεν δίνεται χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού.

Το υπουργείο σημειώνει πως με τη νέα ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές “θα απλοποιηθούν σημαντικά”.



Συνάμα, συνεχίζει, θα περιοριστούν οι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ η παροχή υπηρεσιών για γίνεται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες ο ακυρωθείς διαγωνισμός και η υλοποίηση του έργου θα στοίχιζαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 15ετίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κόστος έκδοσης για τον Έλληνα πολίτη θα υπερέβαινε τα 7 ευρώ, συν τα έξοδα των φωτογραφιών. Δεν είναι σαφές εάν το τίμημα θα επανυπολογιστεί με βάσει τις νέες προϋποθέσεις σχεδίασης.

(ΠΕ 18/7/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!