Με 158 ΝΑΙ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη * Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019 * ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο α' πενταμήνου * Στα 337,4 δισ. το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους * ΟΑΕΔ: 858.069 οι άνεργοι τον Ιούνιο * ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - Ταμειακό έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ * Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

11/7/19

Έρχεται αύξηση κονδυλίων για το επίδομα ανεργίας και το ΚΕΑ


Αύξηση των κονδυλίων για το επίδομα ανεργίας και το ΚΕΑ προωθεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να στηρίξει τους ανέργους και τα φτωχά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο των άμεσων μέτρων που θα πρέπει να νομοθετήσει το υπουργείο ως τον Δεκέμβριο περιλαμβάνεται:

- η επαναφορά με αυξημένο κονδύλι (1 δισ ευρώ) του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τα φτωχά νοικοκυριά

- η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας κατά 200 εκατ. ευρώ και για περισσότερους δικαιούχους

- η είσοδος των επαγγελματικών Ταμείων στην επικουρική ασφάλιση

- η θέσπιση κινήτρων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις για τη συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση

- η μείωση των εισφορών κύριας ασφάλισης στο 18,5% αντί 20% με στόχο να πέσουν στο 15% εντός 4ετίας.Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Η νέα ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να επαναφέρει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που αντικαταστάθηκε από το ΚΕΑ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Η επαναφορά του επιδόματος με «προίκα» 1 δισ ευρώ θα συνοδευτεί με αύξηση των δικαιούχων στα 800.000 νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Το επίδομα θα αυξηθεί για αρκετούς από τους σημερινούς δικαιούχους, ενώ με την αλλαγή των νέων εισοδηματικών κριτηρίων θα το πάρουν περισσότεροι δικαιούχοι που είχαν αποκλειστεί από το ΚΕΑ.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας, η αύξηση του κονδυλίου του κατά 200 εκατ. ευρώ ετησίως θα σημάνει 55.000 περισσότερους δικαιούχους. Παράλληλα θα συνδυαστεί με νέα κριτήρια που θα περιλαμβάνουν και την υποχρέωση του ανέργου να αναλάβει θέση εργασίας που θα του προταθεί, ώστε να διατηρήσει το δικαίωμα του επιδόματος και στο μέλλον.

Πηγή: insider.gr (ΠΕ 11/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!