ΕΛΣΤΑΤ: Στο -0,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * Στο 16,7% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο * ΕΡΓΑΝΗ: Χάθηκαν 125.668 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 488 εκατ. ευρώ από δημοπρασία 3μηνων εντόκων με επιτόκιο -0,08% * Νέοι απλήρωτοι φόροι 518 εκατ. τον Σεπτέμβριο * ΤτΕ: Μείωση κατά 622 εκατ. ευρώ των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

6/7/19

Πώς μπορείτε να πληρώσετε τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις


Οι φορολογούμενοι που θα έχουν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα, θα πρέπει να εξοφλήσουν στην εφορία τον φόρο εισοδήματος σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 29 Νοεμβρίου).

Το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος δεν αλλάζει, παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως τις 29 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Πάντως εκτός από τον φόρο εισοδήματος στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος.Πώς θα εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις, επιλέγοντας πληρωμή του φόρου:

- Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων, οι οποίες μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

- Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

(ΣΑ 6/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!