Με 158 ΝΑΙ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη * Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019 * ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο α' πενταμήνου * Στα 337,4 δισ. το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους * ΟΑΕΔ: 858.069 οι άνεργοι τον Ιούνιο * ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - Ταμειακό έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ * Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

6/7/19

Πώς μπορείτε να πληρώσετε τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις


Οι φορολογούμενοι που θα έχουν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα, θα πρέπει να εξοφλήσουν στην εφορία τον φόρο εισοδήματος σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 29 Νοεμβρίου).

Το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος δεν αλλάζει, παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως τις 29 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Πάντως εκτός από τον φόρο εισοδήματος στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος.Πώς θα εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις, επιλέγοντας πληρωμή του φόρου:

- Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων, οι οποίες μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

- Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

(ΣΑ 6/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!