Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Επικουρικές επτά μηνών θα πληρωθούν την Τρίτη οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ


Την Τρίτη 2/7 καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις για 16.000 συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ καθώς απορρίφθηκε από το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με την υποχρέωση καταβολής 36 εκ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων αναδρομικά από την αρχή του έτους.

Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην καταβάλει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) το ποσό των 36 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης που της αναλογούσε για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου.



Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργείου, η επικουρική σύνταξη του Ιουλίου και τα αναδρομικά από τον Ιανουάριο θα πρέπει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 2 Ιουλίου.

Το Υπουργείο Εργασίας πάντως αναφέρει ότι από σήμερα, οι συνταξιούχοι μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet, να μπουν στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ και να βλέπουν την πορεία πίστωσης των χρημάτων, καθώς και το ακριβές ποσό που τους αναλογεί μετά τον νέο υπολογισμό τόσο για τη σύνταξη όσο και για τα αναδρομικά.

(ΔΕ 1/7/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!