Στα 5,75 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Βορίδης: Εξετάζεται μείωση φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών * Μειώθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών * Eurostat: Στο -0,3% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο * Στα 1,673 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο -0,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

10/7/19

Τι είναι το «ΜΑΖΙ» - Πώς θα παρακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης το κυβερνητικό έργο


Ένα νέο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα ελέγχει την πορεία του κυβερνητικού έργου και θα εγκατασταθεί σε κάθε υπουργείο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε το νέο μοντέλο ηλεκτρονικής παρακολουθήσεις στους υπουργούς. Το νέο πληροφοριακό σύστημα που φέρει την ονομασία «ΜΑΖΙ» θα εγκατασταθεί σε όλα τα υπουργεία και ο πρωθυπουργός θα μπορεί ένα πάσα στιγμή να συνδέεται και να παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο. Σε κάθε υπουργείο θα υπάρχει ένας υπεύθυνος διαχειριστής του «ΜΑΖΙ» όπου θα «φορτώνει» την βάση δεδομένων με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.Στο υπουργείο Εσωτερικών θα οριστούν δυο διαχειριστές του προγράμματος ώστε να παρακολουθούν πιθανές αλληλοκαλύψεις των υπουργικών δράσεων.

Πιο αναλυτικά, στο σύστημα θα υπάρχει όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα και κάθε υπουργείο θα έχει την υποχρέωση να φορτώνει στη βάση δεδομένων τις ενέργειες του στο τομέα της δράσης του. Μάλιστα, θα υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πορεία των έργων και αξιολόγηση προόδου για κάθε έργο. Ο κάθε υπουργός και υφυπουργός θα έχει πρόσβαση στο ΜΑΖΙ μόνο για τον δικό του τομέα και δεν θα μπορεί να δει την πορεία των έργων που δεν είναι στην αρμοδιότητα του. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό κι ως ένα εργαλείο για την «βαθμολόγηση» των υπουργών.

Πηγή (ΤΕ 10/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!