Με 158 ΝΑΙ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη * Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019 * ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο α' πενταμήνου * Στα 337,4 δισ. το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους * ΟΑΕΔ: 858.069 οι άνεργοι τον Ιούνιο * ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - Ταμειακό έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ * Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

2/7/19

Προστασία πρώτης κατοικίας: Σε χρόνο - «εξπρές» ο έλεγχος της αίτησης


Περισσότερες από 2.500 δηλώσεις «κόκκινων» δανειοληπτών υποβλήθηκαν κατά την πρεμιέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτό υποστήριξε ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, σημειώνοντας ότι παρά το αυξημένο ενδιαφέρον των «κόκκινων» δανειοληπτών, ήδη από την πρώτη ημέρα, «εν τέλει δεν είχαμε κάποιο τεχνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OpenTV ο κ. Κουρμούσης, «η αίτηση ολοκληρώνεται μετά από μια εβδομάδα, για να έρθουν όλα τα στοιχεία αυτόματα ώστε ο πολίτης να μη χρειάζεται να μαζεύει χαρτιά. Το μόνο που χρειάζεται να έχει είναι το πιστοποιητικό βαρών από το Υποθηκοφυλακείο. Ολα τα υπόλοιπα θα τα βρει μέσα στην πλατφόρμα».Ο κ. Κουρμούσης υποστήριξε πάντως ότι για να εξασφαλιστεί ότι η δήλωση στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία θα γίνει σωστά, «χρειάζεται η συμβολή ενός δικηγόρου».

Σε χρόνο - «εξπρές» ο έλεγχος της αίτησης
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της αίτησης για την πρώτη κατοικία ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους εξήγησε ότι η απάντηση «για το αν θα είναι κάποιος επιλέξιμος ή όχι δίνεται σε 7 ημέρες. Εφόσον είναι επιλέξιμος, τότε μέσα σε ένα μήνα η τράπεζα δίνει πίσω τη λύση ρύθμισης που προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή 25 χρόνια εξόφληση, 2% επιτόκιο και διαγραφή του υπόλοιπου δανείου που ξεπερνά την αξία του σπιτιού. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, ο επιλέξιμος θα γνωρίζει το ύψος της επιδότησης που θα πάρει από το κράτος» τόνισε ο Φώτης Κουρμούσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραμείνει σε λειτουργία για έξι μήνες, μέχρι τα τέλη του 2019. Σε αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι θα γίνουν 180.000 αιτήσεις από «κόκκινους» δανειολήπτες, με τους 50.000 εξ αυτών να αφορούν σε μικρά επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Αναλυτικός οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

(ΤΡ 2/7/19)ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη - Υποβολή αίτησης - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμαςΔείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!