ΤτΕ: Στα 5,56 δισ. το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2019 * Εκτός λειτουργίας το TAXISnet από την Παρασκευή 24/1/2020 στις 16:00 έως και το Σάββατο 25/01 στις 10:00 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,8% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,6% υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο * Στα 1,478 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Νοέμβριο * Στα 1.147,01 ευρώ ο μέσος μισθός τον Ιούνιο 2019 * Από 13/1 έως 29/2 οι χειμερινές εκπτώσεις - Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19/1 * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

21/7/19

Έλεγχοι στους δικαιούχους επιδομάτων - Ποια μπαίνουν στο «μικροσκόπιο»


Από «κόσκινο» θα περάσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιούνται τις ενισχύσεις. Εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα αποσταλούν τα διαθέσιμα στοιχεία από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΠΕΚΑ) και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων όσων λαμβάνουν επιδόματα, όπως των επίδομα παιδιού, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το επίδομα στέγασης και τα επιδόματα αναπηρίας, ενώ θα εξεταστούν και οι προϋποθέσεις για τη λήψη επιδομάτων.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, στόχος της αρμόδιας υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, είναι η λήψη επιδομάτων από όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη ενώ θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων από 760 εκατ. ευρώ, που είναι σήμερα, στο 1 δισ. ευρώ.Όσον αφορά στο επίδομα παιδιού, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα επανέλθουν τα επιδόματα στις πολύτεκνες οικογένειες και θα επανεξεταστούν τα εισοδηματικά όρια, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι η υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την καταβολή επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Παράλληλα θα εξεταστεί η συγχώνευση του επιδόματος που λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες για τη στέγασή τους. Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι να μην καταβάλλονται αλληλεπικαλυπτόμενα επιδόματα από διαφορετικές πηγές. Στο ίδιο πλαίσιο, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στα επιδόματα αναπηρίας, με την ηγεσία του υπουργείου να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατου εισοδηματικού ορίου για την λήψη επιδομάτων αναπηρίας, ώστε να τα λαμβάνουν όσοι πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Η Παγκόσμια Τράπεζα συντάσσει σχετική έκθεση.

(ΚΥ 21/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!