Στα 5,75 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Βορίδης: Εξετάζεται μείωση φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών * Μειώθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών * Eurostat: Στο -0,3% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο * Στα 1,673 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο -0,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

13/7/19

Πώς να κάνετε πιο ελκυστική την κατοικία σας στο Airbnb


Κίνητρο για ακόμη καλύτερα εισοδήματα στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που τα νοικιάζουν με βραχυχρόνια μίσθωση δίνει η πλατφόρμα Airbnb Plus, η οποία απευθύνεται σε απαιτητικούς επισκέπτες, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα φιλοξενίας.

Παράλληλα, η πλατφόρμα «προκαλεί» τους διαχειριστές των καταλυμάτων να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Σύμφωνα με έρευνα, ο συνολικός αριθμός των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στη χώρα μας ήταν στα τέλη του 2013 μόλις 5.390, για φθάσει σήμερα σε περίπου 91.000 καταλύματα. Ωστόσο, μαζί με την αύξηση του αριθμού των τουριστών, αυξάνονται και οι απαιτήσεις τους, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να καλούνται πλέον εκτός από τους υψηλούς συντελεστές φορολογίας, να αντιμετωπίσουν και τον σκληρό ανταγωνισμό.Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων πρέπει για πρώτη χρονιά φέτος να δηλώσουν έσοδα από την βραχυχρόνια μίσθωση. Τα έσοδά τους πλέον φορολογούνται με 15% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ακολουθεί κλιμάκωση των συντελεστών, όπως ακριβώς ισχύει για τους ιδιοκτήτες κατοικιών με κλασικούς ενοικιαστές μακροχρόνιας μίσθωσης. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας Airbnb μπαίνουν στη «μάχη» του βαθμού, καθώς όσο καλύτερη βαθμολογία έχουν από τους χρήστες, τόσο περισσότερη πελατεία εξασφαλίζουν.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, κάθε κατάλυμα στο πρόγραμμα Airbnb Plus πρέπει να είναι μοναδικό, προσεκτικά σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με ένα συγκεκριμένο σύνολο από παροχές, είτε πρόκειται για ιδιωτικό δωμάτιο, είτε διαμέρισμα ή κατοικία. Όπως επισημαίνει προς υποψήφιους ενοικιαστές, αλλά και ιδιοκτήτες, σε αυτά οι παροχές πρέπει να είναι από ένα γρήγορο WiFi και τηλεοράσεις με υποστήριξη streaming, μέχρι κουζίνες με όλα τα απαραίτητα είδη μαγειρικής και περιποίησης.

Ενδεικτικά αναφέρει, ότι πρέπει να υπάρχουν νερό φίλτρου ή εμφιαλωμένο, απαραίτητα προϊόντα μαγειρέματος, όπως λάδι, σκεύη και είδη σερβιρίσματος και βασικά είδη περιποίησης, όπως σίδερο και πιστολάκι μαλλιών. Από εκεί και πέρα, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να διατηρεί το κατάλυμα πάντα προσεγμένο και καθαρό, προκειμένου να αποσπά σταθερά υψηλές βαθμολογίες από τους ενοικιαστές, καθώς χαμηλές βαθμολογίες μπορεί να σημάνουν την αποβολή του καταλύματος από την πλατφόρμα.

(ΣΑ 13/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!