Στα 5,75 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Βορίδης: Εξετάζεται μείωση φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών * Μειώθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών * Eurostat: Στο -0,3% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο * Στα 1,673 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο -0,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

3/7/19

Ένας στους τρεις εργαζόμενους έχει μεικτές απολαβές 391 ευρώ


Ενδεικτικά της κατάστασης των μισθωτών στην Ελλάδα και της αγοράς εργασίας γενικότερα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στον ΕΦΚΑ, που υποβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν τα εξής στοιχεία:

– Για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 1,23% σε έναν χρόνο.

– Ένας στους τρεις εργαζόμενους έχει υπογράψει σύμβαση μερικής απασχόλησης, με αποτέλεσμα οι μεικτές απολαβές του να φτάνουν μόλις τα 391,92 ευρώ.Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή, 6 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με έως 1.000 ευρώ μεικτά.

Στον αντίποδα, μόνο ένας στους πέντε εργαζόμενους, ήτοι το 21,4%, λαμβάνει μεικτές αποδοχές από 1001 έως 1.500 ευρώ.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μισοί εργαζόμενοι στη χώρα είναι υπάλληλοι γραφείου ή πωλητές, το 13% είναι ανειδίκευτοι εργάτες, το 12% είναι τεχνολόγοι και τεχνικοί βοηθοί και το υπόλοιπο 10% είναι επιστήμονες και καλλιτέχνες.

(ΤΕ 3/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!