Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * Από 1-26/6 θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * ΟΑΕΔ: 1.124.486 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Απρίλιο * Παρατείνεται έως 30/9 η άυλη συνταγογράφηση * Έως 31/5 η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ΦΠΑ * Έως 30/9 το όριο των 50€ για τις ανέπαφες συναλλαγές * Στα 361,8 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

10/7/19

Μηταράκης: Μείωση εισφορών στις κύριες συντάξεις κατά 25%


Μείωση των εισφορών στις κύριες συντάξεις κατά 25% προανήγγειλε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μηταράκης, τόνισε επίσης ότι «στόχος μας είναι η ψηφιακή σύνταξη, ώστε από την 1η Ιουνίου 2020 το 1/3 των συντάξεων να βγαίνει αυθημερόν».

Εξάλλου, όπως ανέφερε χθες κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων και η διαμόρφωση ενός προηγμένου ψηφιακού περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα του νέου επιτελείου, ενώ προσέθεσε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται πλέον ψηφιακά.Στόχος, όπως είπε, είναι η δραστική απλοποίηση των διαδικασιών και η αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών «για να επιλύσουμε οριστικά ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή στην αξιοπρέπεια των συνταξιούχων και ολόκληρης της κοινωνίας».

«Σήμερα, ξεκινάει με συγκεκριμένο διάγραμμα και πρόγραμμα το νοικοκύρεμα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», προσέθεσε.

(ΤΕ 10/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!