Πέτσας: Δεν μειώνεται το αφορολόγητο, δεν κόβονται επιδόματα * ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο α' πενταμήνου * Στα 337,4 δισ. το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους * ΟΑΕΔ: 858.069 οι άνεργοι τον Ιούνιο * ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - Ταμειακό έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ * Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

10/7/19

Μηταράκης: Μείωση εισφορών στις κύριες συντάξεις κατά 25%


Μείωση των εισφορών στις κύριες συντάξεις κατά 25% προανήγγειλε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μηταράκης, τόνισε επίσης ότι «στόχος μας είναι η ψηφιακή σύνταξη, ώστε από την 1η Ιουνίου 2020 το 1/3 των συντάξεων να βγαίνει αυθημερόν».

Εξάλλου, όπως ανέφερε χθες κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων και η διαμόρφωση ενός προηγμένου ψηφιακού περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα του νέου επιτελείου, ενώ προσέθεσε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται πλέον ψηφιακά.Στόχος, όπως είπε, είναι η δραστική απλοποίηση των διαδικασιών και η αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών «για να επιλύσουμε οριστικά ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή στην αξιοπρέπεια των συνταξιούχων και ολόκληρης της κοινωνίας».

«Σήμερα, ξεκινάει με συγκεκριμένο διάγραμμα και πρόγραμμα το νοικοκύρεμα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», προσέθεσε.

(ΤΕ 10/7/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!