Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Τέσσερις παρεμβάσεις της Εφορίας έως τις εκλογές


Η φορολογική διοίκηση καλείται να λειτουργήσει πλέον αυτόνομα και ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις και τον εκλογικό κύκλο ίσως για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία της χώρας. Η λειτουργία αυτή τις επόμενες εβδομάδες έως τις εκλογές περιλαμβάνει τέσσερις παρεμβάσεις. Τόσο θετικές προς τους φορολογούμενους όσο και λιγότερο δημοφιλείς. Σε αυτές περιλαμβάνεται:

- η δεύτερη παρτίδα επιστροφών φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους που λαμβάνουν πιστωτικό εκκαθαριστικό. Η δεύτερη επιστροφή φόρου εισοδήματος σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Στα τέλη Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιστροφή φόρου εισοδήματος ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ σε περίπου 84 χιλιάδες φορολογούμενους



- η πληρωμή της τελευταίας δόσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Η δόση σχεδιάζεται να κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Ιουνίου

- η δημοσιοποίηση της επικαιροποιημένης λίστας οφειλετών του Δημοσίου έως τις 28 Ιουνίου. Η λίστα θα περιλαμβάνει τους φορολογούμενους που έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους άνω των 150.000 ευρώ (βασική οφειλή). Η δημοσιοποίηση θα γίνει στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr)

- η εφαρμογή του σχεδίου προληπτικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου στις τουριστικές περιοχές. Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην έκδοση αποδείξεων και την απόδοση του ΦΠΑ.

Πηγή (ΠΑ 7/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!