Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Πριν τις εκλογές οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ Εθνικής Τράπεζας


Οδηγίες για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων στους απλήρωτους εδώ και δύο χρόνια συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής Τράπεζας πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, δίνει σχετική εγκύκλιος του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Έτσι από 1.1.2019 το Eνιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) αναλαμβάνει την καταβολή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης στους δικαιούχους σύνταξης του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) και του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος- Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων Α.Ε (ΕΛΕΠΕΤΕ – Π.Π.ΕΘΝΑΚ).



Ημερομηνία καταβολής των παροχών στους δικαιούχους για το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο μέχρι και Ιούλιο 2019 ορίζεται η 2.7.2019. Για το σκοπό αυτό μέχρι 20.6.2019 κοινοποιείται από το ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ αρχείο με τις επανυπολογισθείσες συντάξεις προς ενημέρωση και έλεγχο.

Το ύψος των συντάξεων θα υπολογιστεί με ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο:


Σε κάθε περίπτωση για τον υπολογισμό της παροχής λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στο ΛΕΠΕΤΕ και στον ΕΛΕΠΕΤΕ – Π.Π. ΕΘΝΑΚ, καθώς και ο χρόνος που αναγνωρίσθηκε και εξαγοράσθηκε ως συντάξιμος κατά τις διατάξεις του καταστατικού των ανωτέρω και της κείμενης νομοθεσίας.

Για την υλοποίηση των ως άνω διατάξεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΤΕ και των ως άνω Λογαριασμών έχουν την υποχρέωση να χορηγούν στα αρμόδια όργανα του ΕΤΕΑΕΠ, κατά την παρ. 5 του άρθρου εικοστού τέταρτου του ν. 4618/2019, πρόσβαση στο αρχείο με το σύνολο των απαιτούμενων ασφαλιστικών στοιχείων, όπως ιδίως μισθολογικές καταστάσεις και βεβαιώσεις χρόνου υπηρεσίας, καθώς και το προσωπικό που κατ’ αριθμό απασχολείται κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4618/2019 στο ΛΕΠΕΤΕ και στον ΕΛΕΠΕΤΕ – Π.Π. ΕΘΝΑΚ. Για την υλοποίηση δε του υπολογισμού των παροχών οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΤΕ και των ως άνω Λογαριασμών κοινοποιούν στο ΕΤΕΑΕΠ αναλυτικό αρχείο με πλήρη προσωπικά και ασφαλιστικά στοιχεία των δικαιούχων. Ημερομηνία καταβολής των παροχών ορίζεται η 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Οι ως άνω επανυπολογισθείσες συντάξεις υπόκεινται σε κρατήσεις ΦΜΥ, Εισφοράς Υγείας (υπέρ ΤΥΠΕΤ για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και υπέρ ΕΟΠΥΥ για τους συνταξιούχους του ΕΛΕΠΕΤΕ – Π.Π. ΕΘΝΑΚ, πλην όσων έχουν ενταχθεί στο ΤΥΠΕΤ) και Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης του άρθρου 44 του ν. 3986/2011, την απόδοση των οποίων διενεργούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ. Καταβάλλονται δώδεκα (12) μηνιαίες συντάξεις ετησίως. Στις σχετικές οικονομικές συναλλαγές χρησιμοποιείται ο ΑΦΜ του ΕΤΕΑΕΠ.

Μέχρι την ένταξη των δικαιούχων στο σύστημα πληρωμής του ΕΤΕΑΕΠ, ο υπολογισμός και η λογιστικοποίηση των παροχών για το διάστημα από 1.1.2019 εξακολουθεί να διενεργείται από το ΛΕΠΕΤΕ, με μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων από το ΕΤΕΑΕΠ, ενώ ο υπολογισμός του ποσού που κρατείται δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 πραγματοποιείται συνολικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης στο σύστημα πληρωμής του δημόσιου φορέα.

(ΤΕ 19/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!