Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Με περικοπές συνεχίζει να αποδίδει τις συντάξεις ο ΕΦΚΑ


Παρά τις δικαστικές αποφάσεις, ο ΕΦΚΑ συνεχίζει να αποδίδει «κουτσουρεμένες» τις συντάξιμες αποδοχές σε χιλιάδες δικαιούχους, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία για τους απόμαχους της εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζουν σήμερα «Τα Νέα», συνταξιούχος στο Δημόσιο προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δικαιώθηκε για τις περικοπές της σύνταξής της. Το Δικαστήριο όρισε ότι πρέπει να πάρει την παλιά της σύνταξη, χωρίς περικοπές.

Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε τροποποιητική απόφαση συνταξιοδότησης με τη νέα σύνταξη (χωρίς τις περικοπές) ωστόσο η ασφαλισμένη εξακολουθεί να παίρνει την παλιά πετσοκομμένη σύνταξή της!



Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα τα οποία παρουσιάζει η εφημερίδα, η πολιτική συνταξιούχος Η.Π. προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο διεκδικώντας την επιστροφή στο προγενέστερο – προ των περικοπών του 2012 – καθεστώς της σύνταξής της.

Με την υπ’ αριθμόν 427/2017 απόφασή του το δεύτερο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαίωσε τη συνταξιούχο, η οποία ελάμβανε (μετά τις περικοπές) μεικτή σύνταξη ύψους 1.597 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2019 ο ΕΦΚΑ συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση και με τροποποιητική πράξη συνταξιοδότησης ορίζει τη μηναία σύνταξη της Η.Π. στα 2.160 ευρώ από 1.8.2012. Ωστόσο, το ποσό που κατατέθηκε στον λογαριασμό της ήταν μόνο 1.292,10 ευρώ, δηλαδή μόνο 81 ευρώ επιπλέον.

Κι επειδή δεν εκδίδονται (παρανόμως) μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων (από 1.1.2019) η συνταξιούχους δεν γνωρίζει που πήγαν τα λοιπά χρήματα. Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας πρόκειται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα.

(ΔΕ 10/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!