Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Δεκάδες ρουσφετολογικές μετατάξεις και διορισμοί της τελευταίας στιγμής


Διορισμοί και μετατάξεις από υπηρεσίες του Δημοσίου σε προσωποπαγείς θέσεις στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκαλύφθηκε χθες από την κοινοβουλευτική "διαύγεια".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", στην κοινοβουλευτική διαφάνεια αναρτήθηκαν 33 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο περιβάλλον της Βουλής προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα στους προσληφθέντες υπάρχει απόφοιτος λυκείου με «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας», χωρίς άλλα στοιχεία αλλά και υπάλληλος του Αστεροσκοπείου Αθηνών που μετατάσσεται στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με τους ίδιους ''ρυθμούς'' συνεχίζονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και διοικητικών υπαλλήλων ενώ πριν από λίγες μέρες η Βουλή προσέλαβε ως συμβασιούχους μετακλητούς υπουργείων που, μετά τις εκλογές, θα πρέπει να αναζητήσουν κανονική εργασία.



Μεταξύ των δεκάδων τακτοποιήσεων εντοπίζεται και η πρόσληψη της κυρίας Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου που αποκάλυψε το protothema.gr στις αρχές της εβδομάδας. Η κυρία Αλεξανδροπούλου ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που σημαίνει ότι με την προκήρυξη των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα θα έχανε την θέση της. Παράλληλα όμως όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news είναι και κόρη της κυρίας Βασιλικής Τσιακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου Κώστα Αθανασίου. Η κυρία Τσιακανίκα φρόντισε ώστε η κόρη της να διοριστεί στο Ιδρυμα της Βουλής στις 31 Μαΐου 2019, με σύμβαση ενός έτους. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η κυρία Τσιακανίκα είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου θέτοντας σε αναστολή την σύνταξή της. Παράλληλα ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Έίχε όμως και άλλες δραστηριότητες, καθώς ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό, διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρη της.

Αλλά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις τις ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν «τακτοποίηση ημετέρων» με αφορμή την απόφαση για σύγκληση του Ανωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών το προσεχές Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ξεκίνησε "βροχή" προεκλογικών προσλήψεων και παροχών από την κυβέρνηση

(ΠΕ 6/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!