ΤτΕ: Στα 438 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα 5μηνου * Εργάνη: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο 5μηνο * Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

10/6/19

Τι περιλαμβάνουν οι σημερινές εξαγγελίες του Α. Τσίπρα


Και επισήμως ξεκινά σήμερα η προεκλογική περίοδος, με τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται στις 6.30 το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να επισημοποιηθούν οι πρόωρες κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα υπογραφεί αμέσως από τον Προκόπη Παυλόπουλο, η δημοσίευσή του όμως-στιγμή από την οποία ξεκινούν οι ρυθμίσεις της προεκλογικής περιόδου- εκτιμάται ότι θα γίνει το αργότερο το μεσημέρι της Τρίτης.Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το προεκλογικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βασίζεται σε τέσσερις άξονες, τα εργασιακά, την οικονομική ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Όπως γράφει το News 24/7, Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, 500.000 νέες θέσεις εργασίας, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 σε συνάρτηση και με την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και φοροελαφρύνσεις, κυρίως για τη μεσαία τάξη. Μεταξύ άλλων θα εξαγγελθεί η μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρου των ελεύθερων επαγγελματιών από το 100% που είναι σήμερα στο 50%.

(ΔΕ 10/6/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!