Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

"Κόκκινα" δάνεια: Τι πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες εάν δεν τα "βρουν" με την τράπεζα


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων από δανειολήπτες που θέλουν να διασώσουν την πρώτη τους κατοικία από τον πλειστηριασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι εργάζονται εντατικά προκειμένου αυτή να ανοίξει πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων απασχολεί περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και τις διαδικασίες.

Η κατάργηση του Ν. 3869/2010 ή Ν. Κατσέλη όπως τον γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η εισαγωγή του αγγλοσαξονικού δικαίου όσον αφορά στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που διεξάγονται με συνοπτικές διαδικασίες, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το δυσμενές δικαστικό κλίμα περιγράφουν, φωτογραφίζουν και αντικατοπτρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα.



Ειδικευμένοι νομικοί επισημαίνουν ότι στην περίπτωση που η τράπεζα δεν δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης μιας οφειλής, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος είναι "η διεκδικητική αλλά και με συστηματικό τρόπο αναζήτηση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών". Οι ίδιοι δε "συμπυκνώνουν", έναν χρηστικό οδηγό ενεργειών στα εξής:

Όταν μας κοινοποιείται εξώδικος επιστολή ή οποιαδήποτε άλλο έγγραφο από πλευράς της τράπεζας, πάντα απαντάμε με αποδεδειγμένο τρόπο εκφράζοντας τις αντιρρήσεις μας.

Ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το είδος της δανειακής σύμβασης αμφισβητούμε την ανέλιξη του ύψους της οφειλής μας.

Όταν μας κοινοποιείται διαταγή πληρωμής που στην ουσία αποτελεί τον τίτλο προς εκτέλεση, προβαίνουμε εντός των νόμιμων προθεσμιών, την κατάθεση ανακοπής ή και αναστολής εφόσον κριθεί επιβεβλημένο.

Όταν μας κοινοποιηθεί κατασχετήρια έκθεση παρομοίως εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, την ανακόπτουμε με ένδικα μέσα.

Με την βοήθεια εξειδικευμένου οικονομολόγου αναλυτή, προβαίνουμε σε ανάλυση και ανασύνθεση του ύψους των δανειακών μας οφειλών.

Με τη βοήθεια τόσο εξειδικευμένου δικηγόρου όσο και εξειδικευμένου οικονομολόγου, προβαίνουμε στη σύνταξη και κατάθεση
α) αρνητικής αναγνωριστικής αγωγής κατά τράπεζας και β) αγωγής ρυθμίσεως καταστάσεως

Όλα τα ανωτέρω πρέπει να τηρούνται οπωσδήποτε, γιατί σε κάθε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μόλις μερικών μηνών μετά την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής να απωλέσουμε με συνοπτικές διαδικασίες όχι μόνο τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά και τις πατρογονικές μας περιουσίες.

(ΤΕ 19/6/19)



ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!