Από 1-26/6 θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * ΟΑΕΔ: 1.124.486 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Απρίλιο * Παρατείνεται έως 30/9 η άυλη συνταγογράφηση * Έως 31/5 η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ΦΠΑ * Έως 30/9 το όριο των 50€ για τις ανέπαφες συναλλαγές * Στα 361,8 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο * ΤτΕ: Στα 2,6 δισ. το πρωτογενές έλλειμμα στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

12/6/19

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν προνοιακά επιδόματα και συντάξεις ανασφαλίστων υπερηλίκων


Την Τρίτη 25 Ιουνίου πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα του Ιουνίου από τον ΟΠΕΚΑ. Νωρίτερα λόγω αλλαγής πληρωμών των συντάξεων θα πληρωθούν το επίδομα και η σύνταξη των ανασφαλίστων υπερηλίκων.

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα. Έτσι για τον μήνα Ιούνιο, θα πληρωθούν την Τρίτη 25 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια μέρα θα πληρωθούν και τα επιδόματα και οι συντάξεις των ανασφαλίστων υπερηλίκων. Κι αυτό γιατί θα πληρώνονται μαζί με τις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίες θα καταβάλλονται πλέον νωρίτερα λόγω των διατάξεων του νόμου 4611/2019.Έτσι τα προνοιακά επιδόματα θα καταβάλλονται κάθε μήνα στις 25 του μηνός του τρέχοντα κάθε φορά μήνα.

Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Ανασφάλιστοι υπερήλικες

Παράλληλα η σύνταξη και το επίδομα των ανασφαλίστων υπερηλίκων θα καταβληθεί μαζί με τις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ που θα καταβληθούν στις 25 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα λόγω του νόμου 4611/2019 αλλάζει η πληρωμή των συντάξεων που αφορά μη μισθωτούς, δηλαδή τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρώνονται νωρίτερα. Αναλυτικότερα την Τρίτη 25 Ιουνίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου.

Πηγή (ΤΕ 12/6/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!