Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Επίδομα στέγασης: Πότε θα καταβληθεί η τρίτη δόση


Η ΑΑΔΕ διευκρινίζει με εγκύκλιό της ότι το επίδομα στέγασης δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Όπως επισημαίνει η Αρχή, "με το άρθρο 78 του κοινοποιούμενου νόμου, στο άρθρο 3 του ν. 4472/2017 προστίθεται παράγραφος 4 σύμφωνα με την οποία το Επίδομα Στέγασης της παραγράφου 1 του ίδιου άρθρου και νόμου δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, δεν κατάσχεται εις χείρας του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται για τον καθορισμό της εισοδηματικής ενίσχυσης ή στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του Επιδόματος Παιδιού του άρθρου 214 του ν. 4512/2018".



Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιουνίου (πιθανότατα στις 28) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τρίτη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος ενοικίου για το 2019.

Το ποσό για το επίδομα ξεκινάει από τα 70 ευρώ τον μήνα και φτάνει τα 210 ευρώ, αφού αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.

(ΤΕ 12/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!