ΤτΕ: Στα 438 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα 5μηνου * Εργάνη: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο 5μηνο * Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

14/6/19

ΕΟΠΥΥ: Αναζητείται τρόπος για να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι για τις εξετάσεις στα διαγνωστικά


Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα τους οι ασφαλισμένοι που πλήρωσαν τις εξετάσεις που έκαναν σε διαγνωστικά κέντρα αναζητεί ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να δεχθεί αιτήματα ατομικής αποζημίωσης επειδή ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και χρειάζεται κάποια τροποποίηση, νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση.

Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αναζητεί τον τρόπο με τον οποίοι οι ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να αποζημιωθούν."Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται κανονικά και από τα διαγνωστικά κέντρα από χθες το απόγευμα. Το υπουργείο έδειξε αντανακλαστικά, κάναμε ότι μπορούσαμε στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Η ιστορία να προκαταβάλει τις εξετάσεις που ήταν συνταγογραφημένες και μετά να πηγαίνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος να αποζημιώνεται. Αυτό έληξε γιατί δεν εξυπηρετούσε κανέναν και πολύ παραπάνω τον ασφαλισμένο" δήλωσε στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Ερωτηθείς ο κ. Βαρδάρος αν οι ασφαλισμένοι που πήγαν πριν από την λήψη της απόφασης επίλυσης του θέματος με τα διαγνωστικά και κατέβαλαν το 85%, θα λάβουν τα χρήματα πίσω, τόνισε "είναι ιδιαίτερα προβληματικό αυτό, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Θα δούμε αν υπάρχει τρόπος. Είναι πολύ δύσκολο".

(ΠΑ 14/6/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!