Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στο τέλος του 2020 * Εκτός λειτουργίας την Κυριακή 15/9 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από 09:00 έως 17:00 * Έως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών προς δήμους * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,9% η ανεργία το β' τρίμηνο του 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 0,2% τον Αύγουστο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 7,2% οι εξαγωγές τον Ιούλιο * Στα 2,358 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες τον Ιούλιο * ΕΡΓΑΝΗ: 3.111 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

14/6/19

ΕΟΠΥΥ: Αναζητείται τρόπος για να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι για τις εξετάσεις στα διαγνωστικά


Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα τους οι ασφαλισμένοι που πλήρωσαν τις εξετάσεις που έκαναν σε διαγνωστικά κέντρα αναζητεί ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να δεχθεί αιτήματα ατομικής αποζημίωσης επειδή ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και χρειάζεται κάποια τροποποίηση, νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση.

Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αναζητεί τον τρόπο με τον οποίοι οι ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να αποζημιωθούν."Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται κανονικά και από τα διαγνωστικά κέντρα από χθες το απόγευμα. Το υπουργείο έδειξε αντανακλαστικά, κάναμε ότι μπορούσαμε στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Η ιστορία να προκαταβάλει τις εξετάσεις που ήταν συνταγογραφημένες και μετά να πηγαίνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος να αποζημιώνεται. Αυτό έληξε γιατί δεν εξυπηρετούσε κανέναν και πολύ παραπάνω τον ασφαλισμένο" δήλωσε στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Ερωτηθείς ο κ. Βαρδάρος αν οι ασφαλισμένοι που πήγαν πριν από την λήψη της απόφασης επίλυσης του θέματος με τα διαγνωστικά και κατέβαλαν το 85%, θα λάβουν τα χρήματα πίσω, τόνισε "είναι ιδιαίτερα προβληματικό αυτό, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Θα δούμε αν υπάρχει τρόπος. Είναι πολύ δύσκολο".

(ΠΑ 14/6/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!