ΤτΕ: Στα 438 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα 5μηνου * Εργάνη: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο 5μηνο * Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

9/6/19

"Κόκκινα" δάνεια: Τέλος στην ανοχή για συστηματικούς κακοπληρωτές


Το άτυπο μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς βαίνει προς το τέλος του καθώς στις αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των “ κόκκινων” δανείων.

Από τότε και μετά όσοι υπερήμεροι δανειολήπτες δεν υποβάλουν αίτηση ρύθμισης, θα δουν το ακίνητο τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό ανεξαρτήτως αξίας ή περιουσιακής κατάστασης.Η πλατφόρμα θα οδηγήσει στην αποκάλυψη των στρατηγικών κακοπληρωτών οι οποίοι είναι πολλοί. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Ειρηνοδικείων, μία στις δύο αιτήσεις υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη απορρίπτεται.

Παράλληλα, οι τράπεζες και οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των “κόκκινων“ δανείων ετοιμάζουν νέες προτάσεις προς τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους και έχουν δοκιμαστεί στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων θα προτείνουν την παράδοση του ακινήτου στην τράπεζα και την παραμονή τους σε αυτό ως ενοικιαστές.

Πηγή: "Καθημερινή" (ΚΥ 9/6/19)ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμαςΔείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!