Τέλος τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου * ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση μέχρι 17 Ιουλίου για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούνιο * Δώρο Πάσχα: Έως 20 Ιουλίου η υπεύθυνη δήλωση των επιχειρήσεων * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 1,6% τον Ιούνιο * Στο 15,5% αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 625 εκατ. ευρώ από έντοκα 3 μηνών - Στο 0,01% το επιτόκιο * ΕΡΓΑΝΗ: 570.000 λιγότερες προσλήψεις το α΄εξάμηνο του 2020 * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

15/6/19

Επιστροφή φόρου στις 21 Ιουνίου για 165.000 φορολογουμένους


Εντολή να τρέξουν οι επιστροφές φόρων για περίπου 165.000 φορολογουμένους, οι οποίοι έως τις 7 Ιουνίου είχαν προχωρήσει στην υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, έχει δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Κατά πληροφορίες, η επιστροφή φόρου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Η επιστροφή φόρου αφορά σε πολίτες που δεν έχουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρήματα θα τους καταβληθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση.Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό θα λάβουν την επιστροφή δύο εβδομάδες μετά την προσκόμιση της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος στην τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως εφέτος στην περίπτωση που παντρεμένο ζευγάρι έχει υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση και για τον έναν σύζυγο το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό και για τον άλλον πιστωτικό, τα δύο αυτά ποσά δεν θα συμψηφιστούν, καθώς θα εκδοθεί χωριστό εκκαθαριστικό. Στην περίπτωση αυτή η επιστροφή φόρου θα καταβληθεί κανονικά.

Να σημειωθεί πως η προηγούμενη επιστροφή φόρου είχε πραγματοποιηθεί μόλις δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές την Παρασκευή 24 Μαΐου και αφορούσε σε 84.317 φορολογουμένους οι οποίοι είχαν εκκαθαρισμένες δηλώσεις έως τις 12 Μαΐου.

Πηγή (ΣΑ 15/6/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!