Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την Ενιαία Ενίσχυση 2019

Προσθήκη λεζάντας

Ποινή καθυστέρησης από 1% έως και 3% επί των δικαιούμενων ενισχύσεων θα επιβληθεί σε όσους αγρότες δεν υποβάλουν εγκαίρως την αίτηση για την Ενιαία Ενίσχυση 2019 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας η οποία λήγει την Τρίτη, 18 Ιουνίου.

Αυτό αναφέρει ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) απευθύνοντας κάλεσμα στους δικαιούχους να υποβάλουν την αίτηση μέσω του συστήματος του Οργανισμού (www.opekepe.gr) είτε μέσω του δικτύου ΚΥΔ που λειτουργία πλέον στη χώρα “προκειμένου να διασφαλίσετε τη σωστή υποβολή της αίτησης σας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή πληρωμή σας”.

Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:



“Tην Τρίτη 18/6/2019 λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2019. Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα σας ενημερώνουμε ότι από η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό, ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μμ αυτής της ημέρας.

Μετά την ανωτέρω ημερομηνία (18/6/2019) και μέχρι τις 15/7/2019 θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη ημέρα, 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός και 3% για όσους λάβουν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα για πρώτη φορά το 2019 . Μετά τις 15/7/2019 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δεν θα πληρώνονται.

Παρακαλούμε να επισπεύσετε τη διαδικασία υποβολής της αίτησης σας είτε online μέσω του συστήματος ΟΠΕΚΕΠΕ στο www.opekepe.gr είτε μέσω του πολυπληθούς δικτύου ΚΥΔ που λειτουργεί πλέον στη χώρα, αναλυτικός κατάλογος των οποίων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ”.

(ΣΑ 8/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!