ΤτΕ: Στα 438 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα 5μηνου * Εργάνη: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο 5μηνο * Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

3/6/19

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2019


Δόθηκε παράταση για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έτους 2018 με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου. Σύμφωνα με την απόφαση Α. 1211/2019 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2019.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως."Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων φόρου εισοδήματος δεν αλλάζει κάτι, καθώς η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος Ιουλίου. Η δεύτερη θα καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή (απαιτείται νομοθετική διάταξη), όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στις 29 Ιουλίου (ημέρα Δευτέρα) στην εκπνοή της προθεσμίας, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση δυο μέρες μετά, στις 31 του μήνα.

Εξαιτίας αυτής της αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων, αναμένεται να πάει πίσω η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ η οποία είχε σχεδιαστεί να γίνει εντός Ιουλίου ώστε να πληρωθεί η πρώτη δόση νωρίτερα φέτος, τον Αύγουστο.

Μετά τις αλλαγές λόγω εκλογών, θεωρείται πιθανότερο η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να γίνει τον Αύγουστο όπως και πέρυσι και η πρώτη δόση να πληρωθεί το Σεπτέμβρη.

(ΔΕ 3/6/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!