ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για νέους ασφαλισμένους * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,9% στην οικοδομική δραστηριότητα το 9μηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * Η πληρωμή του μερίσματος ΜΤΠΥ του τετάρτου τριμήνου του 2019 θα γίνει τη Δευτέρα 30/12/19 * ΕΡΓΑΝΗ: Πάνω από 130.000 νέες θέσεις εργασίας στο ενδεκάμηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

15/6/19

Κέρδη έως 20% για όσους επένδυσαν σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια το 2019 (πίνακας)


Εντυπωσιακά είναι τα κέρδη που σημειώνουν τόσο από την αρχή του χρόνου, όσο και μετά τις ευρωεκλογές, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, προσφέροντας σημαντικές αποδόσεις στους μεριδιούχους Α/Κ.

Ενδεικτική της ανάκαμψης των ομολογιακών τίτλων είναι η πορεία του 10ετούς κρατικού ομολόγου από την αρχή του χρόνου, καθώς έχει σημειώσει άνοδο 37%, με την απόδοσή του να πέφτει από το 4,38% στο 2,74%.

Μεγάλο μέρος αυτών των κερδών καταγράφηκε μετά τις ευρωεκλογές και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τον Ιούλιο, με την άνοδο της τιμής του τίτλου από τις 27/5 έως σήμερα να φτάνει το 19%.



Τα κέρδη για τα αμοιβαία κεφάλαια

Οι επιδόσεις αυτές έχουν προσφέρει σημαντικά κέρδη σε όσους έχουν τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη αγορά μέσω των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων Ελλάδος, που προσφέρουν οι ΑΕΔΑΚ.

Από την αρχή του έτους η μέση απόδοση της κατηγορίας φτάνει το 11,75%, με τα κέρδη να κυμαίνονται από 2,38% έως 19,82%.

Μετά τις ευρωεκλογές, οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων φτάνουν έως και το 8,57%. Πρόκειται για κέρδη που σε ώριμες αγορές μόνον οι μετοχές μπορούν να προσφέρουν.

Εάν δεν συμπεριληφθούν τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε εταιρικά ομόλογα, οι αποδόσεις είναι διψήφιες, ξεπερνώντας το 12%.

Η λίστα με τα κέρδη

Αναλυτικότερα, οι αποδόσεις των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε το 2019 στα ακόλουθα επίπεδα:


Πηγή (ΣΑ 15/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!