Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ρύθμιση 120 δόσεων στην Εφορία: Οι ευκαιρίες και οι παγίδες μετά την παράταση


Έξτρα χρόνο έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι οφειλέτες της εφορίας για να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις. Η νέα προθεσμία για τις αιτήσεις είναι έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν έως και 120 δόσεις μόνο τις οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Αυτό σημαίνει ότι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019 όπως φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να τακτοποιηθούν με τη νέα ρύθμιση. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι που θα θέλουν να εξοφλήσουν τμηματικά τα χρέη τους στην εφορία, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", θα πρέπει να ακολουθήσουν την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Μέχρι στιγμής περίπου 80.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει αίτηση ενώ όσοι σχεδιάζουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να γνωρίζονται ότι επαναρυθμίζονται οφειλές οι οποίες είχαν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.



Πρόκειται ουσιαστικά για μια ευκαιρία επαναρύθμισης χρέους προς την εφορία, η οποία παρέχεται μέσω της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων σε χιλιάδες φορολογούμενους με εκκρεμότητες ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν ρυθμιστεί ήδη σε δόσεις. Ο οφειλέτης μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και να επιλέξει να εντάξει στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων όλες τις- ήδη ρυθμισμένες σε 2-12 ή 2-24 μηνιαίες δόσεις- οφειλές του στην εφορία που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής των συγκεκριμένων οφειλών του και μάλιστα με έκπτωση τουλάχιστον 10% επί των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που έχουν ήδη συσσωρευτεί.

Προσοχή: Δεν εντάσσονται στη ρύθμιση η δόση ή οι δόσεις που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις 120 δόσεις

(ΤΕ 5/6/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!