Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας


Τη Δευτέρα 13/5 ξεκινά το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες, με στόχο να αποχωρήσουν 750 εργαζόμενοι ηλικίας από 30 χρονών και πάνω.

Στόχος της Εθνικής είναι ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο, από τα 10.294 άτομα στο τέλος του 2018, να περιοριστεί στις 7 χιλ. εργαζόμενους μέχρι το τέλος του 2021.

Το ανώτατο ύψος της αποζημίωσης και των μπόνους ανέρχεται στις 170 χιλ. ευρώ μεικτά, με τα μεγαλύτερα μπόνους να δίνονται στους 55άρηδες.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι ηλικίας από 30 χρόνων και με υπηρεσία από 3 έως 10 χρόνια παίρνουν το χαμηλότερο πακέτο, που είναι 20 μισθοί, ενώ οι ηλικίας 55 χρονών και άνω, με υπηρεσία πάνω από 35 χρόνια, θα λάβουν 35 μισθούς και ειδικά όσοι είναι στην ηλικία 50 έως 54 ετών, η βασική αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 30% επιπλέον.



Στα μπόνους προσαυξάνεται η βασική αποζημίωση κατά 7 χιλ. ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μακροχρόνια άδεια, με αποδοχές και πλήρεις ασφαλιστικές καλύψεις 2, 3 ή 4 ετών.

Στις διετείς άδειες θα καταβάλλεται κάθε μήνα ο πλήρης μισθός, στις 3ετείς θα καταβάλλονται τον πρώτο χρόνο πλήρεις αποδοχές και τα επόμενα δύο το 50% των αποδοχών, ενώ όσοι επιλέξουν 4ετή μακροχρόνια άδεια θα λαμβάνουν κάθε μήνα το 50% του μισθού τους.

Στη λήξη των αδειών, οι εργαζόμενοι θα αποχωρούν από την τράπεζα.

Επίσης, οι ασφαλισμενοι στο ΤΥΠΕΤ θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται κανονικά για τους ίδιους και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και κατ’ ανώτατο όριο πέντε χρόνια.

Επιπλέον, παρέχεται ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, κατά ανώτατο όριο μέχρι 15 χρόνια και μέχρι την ηλικία των 70 ετών, για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ και είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτική εταιρεία, για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους.

Να σημειωθεί ότι, ειδικά για το προσωπικό που ανήκει στον κλάδο υποστηρικτικού προσωπικού, προβλέπεται αποζημίωση και μπόνους, που φτάνουν τους 40 μηνιαίους μισθούς, ακόμα και για τους 30άρηδες με 3ετή υπηρεσία στην τράπεζα.

Πηγή (ΠΑ 10/5/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!