Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙΙ: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα - Ποιοι μπορούν να υπαχθούν


Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον 2019 το οποίο έχει στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους με επιδότηση έως και 70% των δαπανών για τις αναγκαίες οικοδομικές εργασίες που θα γίνουν.

Στο νέο πρόγραμμα υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το προηγούμενο, έχει προστεθεί μία επιπλέον κατηγορία δικαιούχων, οι οποίοι έχουν υψηλότερα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα. Οι δικαιούχοι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία θα λαμβάνουν μόνον επιδότηση επιτοκίου για το δάνειο που θα συνάψουν.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον 2019
Στο νέο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά οι πολυκατοικίες έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα ισχύει ότι η κάθε μια θα λογίζεται ως μία κατοικία, ως μία μονάδα.



Ποια ακίνητα μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση στο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον 2019

Οι κατοικίες θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Χρησιμοποιούνται ως κύριες.
2. Υφίστανται νόμιμα και δεν είναι αυθαίρετες.
3. Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να μετέχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν το δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας και πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:


Πηγή (ΤΕ 22/5/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!