Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στο τέλος του 2020 * Εκτός λειτουργίας την Κυριακή 15/9 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από 09:00 έως 17:00 * Έως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών προς δήμους * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,9% η ανεργία το β' τρίμηνο του 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 0,2% τον Αύγουστο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 7,2% οι εξαγωγές τον Ιούλιο * Στα 2,358 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες τον Ιούλιο * ΕΡΓΑΝΗ: 3.111 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

30/5/19

«Αναδρομική» αποζημίωση σε τραπεζοϋπαλλήλους


Εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση για την αποζημίωση των πρώην εργαζομένων των τραπεζών που συγχωνεύτηκαν στο παρελθόν με άλλες μετά το σπάσιμό τους σε "καλές" και "κακές" (Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγροτικής, Πανελληνίου, FBB, Probank, Πληροφορικής Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν εδώ και χρόνια το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσής τους. Έχει περάσει μια τετραετία από την εποχή που η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί ότι θα διορθώσει την αδικία – αφού οι εργαζόμενοι έχασαν εργασιακά δικαιώματα, όπως την προϋπηρεσία τους – χωρίς μάλιστα να τους έχει αποδοθεί η συνολική αποζημίωσή τους.Φθάσαμε τελικά στο παρά πέντε των εκλογών και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διευθέτησε το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την απόφαση ορίζεται ότι η αποζημίωση απόλυσης των εν λόγω εργαζομένων θα καλύπτει το 67% αντί για το 50% που είναι σε ισχύ έως σήμερα, δηλαδή θα πρέπει να τους αποδοθεί επιπλέον 17% της συνολικής αποζημίωσης.

Πηγή: CNN Greece (ΠΕ 30/5/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!