Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας όλο το καλοκαίρι * Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος * Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 3 Ιουνίου * Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις * Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

10/5/19

ΕΝΦΙΑ: Αποχαιρέτα τις εκπτώσεις που περίμενες (πίνακας)


«Θυσία» για τη χρηματοδότηση του «πακέτου Τσίπρα» έγινε ο δεύτερος γύρος μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ. Έτσι, Θέλετε δεν θέλετε, θα περιοριστείτε στον πρώτο γύρο έκπτωσης ο οποίος εξασφαλίζει πολύ μικρά ποσά που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 60-80 ευρώ σε ετήσια βάση. Η δεύτερη φάση –τουλάχιστον με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα αναβάλλεται- κάτι που σημαίνει ότι όσοι έχουν ατομική περιουσία άνω των 150.000 ευρώ, δεν θα δουν στην τσέπη τους… ευρώ τσακιστό.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε δύο φάσεις στη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Για την πρώτη φάση, ο νόμος έχει ήδη ψηφιστεί ενώ για το 2020, ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη φάση. Τι θα έφερνε αυτή; Ιδού αναλυτικά παραδείγματα τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη φάση:
H πρώτη φάση θα υλοποιηθεί, και τα εκκαθαριστικά θα σταλούν τον Ιούλιο για να πληρωθεί ο φόρος σε πέντε δόσεις. Η δεύτερη φάση, έχει μπει στο ψυγείο καθώς απαιτεί πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο άνω των 300 εκατ. ευρώ για να υλοποιηθεί. Έτσι, ο ιδιοκτήτης ακινήτου των 150.000 ευρώ θα περιοριστεί στο όφελος των 37 ευρώ όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα. Επίσης, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, θα ζήσουν με την αγωνία του τι θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Αν αυξηθούν, τότε δεν θα μιλάμε για όφελος αλλά για περαιτέρω επιβάρυνση.

Πηγή (ΠΑ 10/5/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!