Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στο τέλος του 2020 * Εκτός λειτουργίας την Κυριακή 15/9 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από 09:00 έως 17:00 * Έως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών προς δήμους * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,9% η ανεργία το β' τρίμηνο του 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 0,2% τον Αύγουστο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 7,2% οι εξαγωγές τον Ιούλιο * Στα 2,358 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες τον Ιούλιο * ΕΡΓΑΝΗ: 3.111 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

18/5/19

Η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέο πακέτο παροχών τον Σεπτέμβριο!


Μετά το κρεσέντο παροχών, ελαφρύνσεων, δώρων και υποσχέσεων των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση σπάει τον προεκλογικό κουμπαρά και ετοιμάζεται μέσα σε κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα να μοιράσει πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, παρά τις ενστάσεις των δανειστών και τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος που θα ανοίξει θέμα επιβολής νέων μέτρων.

Ήδη έχει διατεθεί η «13η σύνταξη» σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους και ετοιμάζεται να καταβάλει στις 24 Μαΐου επίδομα ενοικίου σε 245.000 νοικοκυριά, να πληρώσει επίδομα παιδιού σε περισσότερες από 600.000 οικογένειες, να καταβάλει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 260.000 δικαιούχους και να πληρώσει όλα τα προνοιακά επιδόματα.

Πριν από τις κάλπες θα λάβει η πλειοψηφία των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων τις κύριες συντάξεις τους για το μήνα Ιούνιο.

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ότι για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, συγκεκριμένα για τον μήνα Μάιο, οι συντάξεις θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο την Παρασκευή 24 Μαΐου και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ την Τρίτη 28 Μαΐου.Ταυτόχρονα ανοίγουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ένταξη εκατομμυρίων οφειλετών της Εφορίας και των Ασφαλιστικών Ταμείων στη ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους σε έως και 120 δόσεις.

Μέχρι και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την εστίαση ενεργοποιεί τη Δευτέρα για να προλάβουν οι καταναλωτές να δουν μειώσεις στα ράφια των σουπερμάρκετ πριν από την Κυριακή των ευρωεκλογών. Είναι μάλιστα πρώτη φορά που οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται στα μέσα του μήνα.

Η κυβέρνηση φρόντισε να συντηρήσει το κλίμα της παρoχολογίας με βροχή τροπολογιών που κατέθεσε στη Βουλή όλη την εβδομάδα. Κάθε τροπολογία ήταν και ένα δωράκι, μια διευκόλυνση, ένα επίδομα. Μέχρι και τις σχολικές καθαρίστριες «θυμήθηκε» προεκλογικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μαξίμου τούς ανακοίνωσε την αύξηση των αποδοχών τους κατά 10% και την ένταξη του επαγγέλματός τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα υπόσχεται και νέο πακέτο παροχών τον Σεπτέμβριο, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μοιράζει ελπίδες για την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι από τη σταδιακή κατάργησή του στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν πάνω από 7.000 ευρώ.

Συνολικά 35 εκατ. ευρώ πρόκειται να μοιράσει μέσω του ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις των Ρομά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Πηγή (ΣΑ 18/5/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!