Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Παρασκευή 24 Μαΐου: Από τα ΑΤΜ στις ...κάλπες - Ποιοι πληρώνονται


Στα ΑΤΜ θα στηθούν οι Έλληνες αυτή την Παρασκευή πριν πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή για τις εκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει πριν τις εκλογές την πληρωμή επιδομάτων και συντάξεων ελπίζοντας πως έτσι θα μπορέσει να μειώσει τη (δημοσκοπική) διαφορά που τη χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία.

Πάρτε μολύβι και χαρτί λοιπόν και σημειώστε:



- Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης και των αναδρομικών για το επίδομα στέγασης. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

- Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθεί επίσης το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 52,2 εκ. ευρώ σε 255.603 δικαιούχους.

– Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει η καταβολή των χρημάτων για την δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

– Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά προνοιακών επιδομάτων σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

– Την Παρασκευή 24 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη. Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 24 Μαΐου 2019.

(ΤΡ 21/5/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!